Oost-Vlaamse wijntoer op 29 augustus 2021 van 10 u tot 18u.

Op zondag 29 augustus 2021 vindt de Oost-Vlaamse wijntoer plaats, een organisatie van EROV, de provincie Oost-Vlaanderen en Toerisme Oost-Vlaanderen.

Dit is een uniek evenement, waarbij 20(!) wijnboeren hun deuren (wijngaarden) openen om mensen kennis te laten maken met de lokale wijnbouw, het vinificatieproces en de wijn natuurlijk! Wijngoed 't Varent neemt deel!

Consumenten worden steeds nieuwsgieriger: hoe wordt wijn gemaakt, welk verhaal schuilt achter het bedrijf, wie is de wijnboer? Elke producent van Oost-Vlaamse wijn geeft je een rondleiding in zijn wijngaard en legt uit hoe het productieproces verloopt.

Kom meer te weten over de wijnen, het vinificatieproces, de wijnbouwer, ... en leer het verhaal van de Oost-Vlaamse wijnbouw kennen. Men krijgt natuurlijk ook de kans om de theorie in de praktijk te brengen door de wijn te degusteren.

Toerisme Oost-Vlaanderen stippelt wandel- en fietsroutes uit tussen de deelnemende wijngaarden. Men kan dus vlot kennis maken met verschillende wijndomeinen op 1 dag.

Deelnemen kan zonder inschrijven en is gratis.

De website met meer informatie over de wijntoer en alle deelnemers is www.lekkeroostvlaams.be/wijntoer

Kop

Dit is een paragraaf. Klik hier om tekst toe te voegen en te wijzigen. Dit is een perfecte plek om een verhaal te schrijven en/of informatie te delen met uw website bezoekers.