Johanniter - witte wijn

 

Onze witte wijn wordt gemaakt van de Johanniterdruif. De vinificatie van de Johanniter geeft een droge frisse witte wijn met een licht fruitig aroma. Er wordt gestreefd naar het broze evenwicht tussen frisheid (aciditeit) en zachtheid (moelleux). Een korte schilweking zorgt voor de extractie van een extra hoeveelheid aromastoffen uit de schil en een iets intensere kleur. 

Deze wijn smaakt heerlijk als aperitief en op zomerse avonden onder de notenlaar. Hij gaat ook goed samen met vis en is een aanrader bij zeevruchten. 

Serveer deze wijn bij een temperatuur van 8°C - 10°C. 

De oogst van 2018 werd gebotteld in het najaar van 2019 en is momenteel uitverkocht. Het is nog even wachten op de wijn van de oogst van 2019. 

Hieronder een commentaar van een wijnkenner:

'Eén van de betere Belgische wijnen. Relatief intens gekleurd, strogeel met een mooie schittering. Trage tranen. Mooie rijpe neus, die balanceert tussen citrus en perzik. Kleine vegetale toets. Na walsen bloemetjes tot zelfs wat honing. Sappige en frisse aanzet, mooie aciditeit, zelfs wat mineraal. Mooie rondrit, fuitmolligheid onderliggend. Klein bittertje op het einde. Relatief lange afdronk. Mooie evenwichtige wijn, gaat inderdaad wat naar Riesling.'